Lindra graviditetens smärtor med massage  

130-6-1-lindra-smartor-graviditet-massage

Det kan vara helt underbart med en graviditet. Du ska äntligen få ditt efterlängtade barn, vare sig det är det första eller ett syskon. Allt är i ordning, du har målat barnkammaren och köpt allt som behövs för att välkomna den lille. Men din kropps reaktion är inte lika rolig. Det gör ont lite här och där, och du måste hela tiden vara i närheten av ett badrum. Men det går att lindra dina smärtor, och massage är ett mycket bra sätt.

Att känna smärta under graviditeten är tyvärr helt naturligt. Barnet trycket på organen och samtidigt så förbereder sig din kropp för den stundande förlossningen. Muskler och leder blir mjukare och lösare. Du måste dock inte lida allt för mycket. Se till att göra allt du kan för att må bättre, så att detta kan bli en tid av glädje och förväntan.

Ta hand om din kropp

Det finns en hel del du kan göra för att hjälpa dig själv, både före, under och efter en graviditet. Att äta rätt och motionera är basen för det mesta. Vartefter du blir större kanske vattengympa eller promenader är allt du orkar med, men det viktiga är att om möjligt hålla sig aktiv. Du måste äta för att barnet ska få näring, men även för dig själv. Det går att undvika vissa problem som sura uppstötningar genom att äta en viss sorts mat och undvika annan.  Aktiv Träning & Massage erbjuder gravidmassage i Linköping för kvinnor som vill ta hand om sig själva på bästa sätt under graviditeten.

Just massage har visat sig ha en djupt gående effekt på gravida kvinnor. Det är viktigt att välja en bra massör eller sjukgymnast som vet hur det fungerar med en graviditet. Men sedan är det bara att lägga sig ner och njuta. Många smärtor kan hållas i schack med hjälp av ganska lite massage. Samtidigt så kan du bli mer avslappnad och lugn, vilket i sin tur kommer att göra din graviditet lättare. Är du gravid och har ont i ryggen finns tips på den här sidan.

130-6-2-massage-gravid-smartlindring

Massage är bra för relationer

När du är gravid kan det vara svårt ibland att fokusera på din partner. Allt handlar om att överleva nio månader med illamående och ryggont. Naturligtvis är det inte alla som lider under graviditeten, men de flesta har i alla fall perioder av smärtor och problem. Om du redan har små barn hemma kan det vara svårt att tänka på er vuxna, men det är en viktig period som ni bör njuta av tillsammans. Vestmanlands Läns Tidning skriver här om hur massage kan hjälpa dig få till sexlivet även vid graviditet.

Ta ledigt från jobbet och gå på massage tillsammans. Eller boka en barnvakt och se till att ha lite tid för er själva. Massage kan vara till nytta på flera olika sätt, speciellt om du har ont på olika ställen. Parförhållandet är viktigt och måste odlas. Samtidigt så måste du ju må bra också. Eftersom massage kan hjälpa på så många sätt och vis är det något du bör planera för ofta. Expressen rapporterar i en artikel om massagen som passar alla.

Njut av din graviditet

Det är en fantastisk känsla första gången du ser ditt lilla barn på ultraljudet. Dess hjärta som bultar som en liten fågels, och de där små benen som viftar. Därför är det synd om smärtor och obehag ska få förstöra denna speciella tid i ditt liv. De flesta upplever en del problem, men det ska inte behöva vara så mycket att de tar över.

Massage kan hjälpa för en hel del. Allt blir lite bättre när musklerna fungerar som de ska. För att inte tala om bäckenbotten, ryggmusklerna och andra delar av kroppen som direkt påverkas av en graviditet. När du går på massage brukar de också kunna komma med goda råd om hur du ska använda din kropp rent allmänt. Som att det kan underlätta att ha ena foten på en liten pall när du lagar mat. Det tar bort en del av trycket på ryggen och minskar risken för värk.

Inga smärtor när du är gravid

Det finns kvinnor som inte har några smärtor alls under graviditeten, eller i alla fall så gott som inga. En del kan bero på din form innan du blev med barn. Om du var aktiv och levde ett sunt liv så klarar kroppen bättre av att bli framtung och allt annat som sker när hormonerna kommer igång. Men just dessa hormoner är roten till att allt känns upp och nervänt. De kan ställa till med en hel del på vägen fram till förlossningen.

Men oavsett vilken livsstil du hade innan eller i början av graviditeten så kan massage vara till hjälp. De flesta får ont någonstans och ganska många lider verkligen av smärtor när de är med barn. En ordentlig massage kan vara lösningen. Den måste inte vara så djup, beroende på vilken del av kroppen det är fråga om. Men massagen kan lösa upp spänningar och ge lindring åt överansträngda muskler på ett alldeles speciellt sätt.

130-6-3

Hjälp för de gravida

Det allra bästa är att gå till en specialist. Någon som med bara några få knådningar redan har gjort skillnad. Där du går hem och känner dig lättare och mjukare, trots att du kanske gått upp tio kilo redan. Sedan kan din partner fortsätta den härliga behandlingen genom att ge dig lite lätt massage. Helst varje dag men i alla fall då och då. Många gravida svullnar upp, och speciellt benen blir gärna stora och otympliga. En fotmassage kan då göra underverk.

Eller så är det ryggen som värker allra mest. Att bli masserad runt axlar och rygg kan innebära att du somnar lättare, vilket ju är en medicin i sig själv. Rent allmänt så kan en graviditet vara ganska svår. Du är glad, men kroppen värker. Så ju mer hjälp du kan få desto bättre. Massage är en stor del av detta, något som har visat sig vara ett av de bästa sätten att lindra smärtor under graviditeten.

emmalundstrom