Tänk på miljön vid leksaksköp

Konsumtionen är minst sagt hög i samhället i dag. Och många gånger handlar det om impulsiva inköp som vi i efterhand hade kunnat vara utan egentligen. Det gäller i princip allt. Till och med leksakerna vi köper till barnen.

När vi handlar i dag är det bra om vi tänker efter en gång extra och gör så kallade medvetna val. Lägg ner lite tid på att se efter var och hur produkten du planerar att köpa har blivit tillverkad. Att välja ekologiskt och miljövänligt blir allt viktigare och det dyker hela tiden upp nya alternativ. Inte bara i mathyllorna i livsmedelsbutiken utan även när det gäller exempelvis hudvård, inredning och inte minst leksaker.

Du kan handla miljövänliga träleksaker för barn i trendig design hos Lajbansson.se bland annat – där är du säker på att det inte gör något om barnen stoppar sina saker i munnen för de innehåller inga gifter som det inte sällan talas om i media i dag.

För olika åldrar

72-4-leksaker-miljo-ekologiskDet finns ju som bekant leksaker för barn i alla möjliga åldrar. I takt med att de blir äldre finns det mer avancerade varianter. Även här finns det ”snälla” alternativ du kan välja. Men här är så klart inte risken lika stor att sakerna hamnar i munnen så som den är när det handlar om bebisar och mindre barn.

Roliga barn- och babyleksaker finns på den här sidan som du kan beställa hem snabbt och fraktfritt. Så tänk igenom ditt köp en gång till innan du lägger varorna i korgen på hemsidan. Behöver dina barn verkligen detta? Och hur har sakerna egentligen blivit tillverkade? Det blir helt enkelt allt viktigare att vara en aktiv konsument och inte bara handla och tro att allt är etiskt korrekt och miljövänligt. Ty så är inte världen.

emmalundstrom