Därför väljer allt fler svenskar Kroatien för semesterboendet

1426-1

Det är ganska intressant att se hur sättet svenska folket semestrar på har utvecklats genom tiderna. Du kan se hur ekonomiska förutsättningar har påverkat deras val, men även hur tillgången på resor har förändrats. För inte så många år sedan var det mest vanligt att åka ut till sommarstugan eller hyra något under semestern. Idag lägger de flesta ner en hel del på att resa utomlands. Kroatien är en destination som börjar bli riktigt populär. Inte så konstigt med tanke på hur mycket de har att erbjuda.

Spanien och Italien är två andra länder som drar till sig svenskarna som magneter. Det är relativt billigt både att resa hit och uppehålla sig. Maten är god och intressant, för det mesta verkligen annorlunda mot det du är van vid. Varje landsdel har en specialitet, som ofta reflekterar dess geografi. Fisk och skaldjur vid kusten, vildsvin eller kaniner uppe i bergen. Mycket att välja mellan och mysa med under semestern.

Välja ett trevligt ställe

Vilken ort eller land du reser till har stor betydelse för hur semestern ska bli. Men även boendet har sin givna plats. Undersökningar visar att allt fler väljer att hyra hus eller lägenheter. Gärna en stor villa med pool i trädgården. Då kan du både uppleva landet du besöker samtidigt som du bor lite lyxigt. En bra kombination som ger dig det bästa av alla världar. Interhome är en garanti för kvalitet när du letar efter ditt nästa semesterboende.

När du reser med familjen kan detta vara ett av de allra bästa alternativen. Alla har gott om plats, och du har samtidigt de där små detaljerna som kan göra stor skillnad. En tvättmaskin, mikrovågsugn, kanske en hemmabio eller stor veranda där alla kan samlas. Om du hyr eget boende så brukar det också vara lättare att komma i kontakt med lokalbefolkningen. Du handlar mat på samma marknad som de gör och tar kanske en kaffe på deras lokala fik. Lite bort från de största turistområdena men ändå nära till allt du vill göra.

1426-2

Vart ska resan gå?

Det verkar alltså som att Spanien fortsätter att vara en av de största destinationerna. Däremot är det inte lika vanligt att åka till London för att shoppa. Dyra priser och internetbutiker kan ligga bakom dessa förändringarna. Nu för tiden är många intresserade av att uppleva något nytt under sina resor. Det är också vanligt att satsa på njutningar av olika slag. Inte så att alla vill ligga på playan och lata sig. Aktiva semestrar med vandringar och cykelturer fortsätter att locka.

24emmaboda.se skriver i denna artikel om hur fler svenskar väljer Kroatien för semesterboendet.

Kroatien är inte en ny destination men har utvecklats en hel del de senaste åren. Dess stränder och alla öar är fantastiska, havet är inbjudande och lockar många turister. Så har du bergen, floderna och sjöarna. Med andra ord finns det en hel del koncentrerad natur på denna relativt lilla yta. Eftersom de flesta också tycker om maten som bjuds så har du det mesta här. God mat och dryck, underbar natur, historiska sevärdheter samt på sina håll ett härligt nöjesliv.

Ovanligt boende för lite omväxling

Förutom att välja nya länder för sin semester så satsar ganska många på ett ovanligt boende. Det är inte alltid som lyx och uppassning är det allra viktigaste. Bland annat går det att bo i en trädkoja. Det kanske inte låter så speciellt men när hotellrummet hänger mellan fyra stora tallar kan det genast bli mer intressant. Annars kan du boka in dig i en trädstubbe, det brukar vara speciellt populärt med barnen. Ett semesterboende du garanterat inte tänkt på. Läs mer i denna artikel i Expressen.

Vad alla dessa exempel visar på är hur upplevelsen blivit viktig för många resenärer. De vill ha det där lilla extra, något som de inte får hemma i förorten. Att bo i en stubbe eller ett flygtorn hör nog inte till det vanliga, så där har arrangörerna prickat precis rätt. Andra ovanliga hotellrum kan du hitta under havet, inuti en grotta gjord av is eller långt ner under marken i en gammal silvergruva. En del av dessa alternativ är ingenting för den som är räddhågad men ger garanterat en ovanlig semester.

Bra boende är grunden för en trevlig semester

Men upplevelsen kan också inkludera lite mer normala bostadsförhållanden. Att hyra ett hus eller lägenhet kan vara skönt, speciellt om du ska stanna lite längre på orten. Det kan också vara ett sätt för att dra ner på kostnaderna. Du kan laga din egen mat och ta hand om eventuell tvätt helt själv. Att äta alla sina måltider på restaurang kan annars bli en ganska stor utgift.

För barnfamiljer så handlar ju också semestern mycket om att vara tillsammans utan vardagens stress. Med nära till poolen och eget kök så har du tid att umgås med varandra. Alla sover också bättre när det finns flera sovrum, samtidigt som du har mer koll över barnen. Det finns alltså flera faktorer att ta med i beräkningen när du väljer boende under semestern.

Helt klart är bra boende ett grundläggande behov. Du ska inte komma hem och känna dig utmattad bara för att du inte sovit bra. Eller för att stranden låg så långt borta att hela familjen fick solsting redan innan de kommit fram. Istället ska du satsa på att hela resan, inklusive boendet, blir något som ger dig valuta för pengarna. Alla behöver omväxling och semester, det ger dig ork för resten av säsongen.

1426-3

De allra bästa destinationerna i Europa

Det finns mycket att välja på i Europa. Flera av destinationerna kan du nå med bara ett par timmars flygresa. Eftersom flygen går ofta nu för tiden och inte alls kostar så mycket så ökar det chanserna att ta en liten semester precis när du vill. Det kan bli en långhelg här och ett par veckor där, det viktiga är att du kommer ifrån med jämna mellanrum. Du kan lätt boka i förväg även om vissa sista minuten erbjudanden verkligen kan vara billiga.

Just Kroatien har alltså upptäckts av svenskarna. Inte alls så långt hemifrån men ändå ganska exotiskt. Många har också grannar som kommer från det här landet och tycker kanske att det är ännu roligare att se hur deras hemland ser ut. Men framför allt så är dagens trend att satsa på sitt välbefinnande. Att resa bort är en del av helheten. Du ska ta hand om dig själv på alla sätt och vis. Med sund kost, mental stimulans och regelbunden vila. Plus en liten resa då och då, där du ser till att ha ett bekvämt boende.

emmalundstrom