Välj en miljövänlig målarfärg

Det är viktigt att tänka på naturen och miljön då vi ska ta oss an projekt hemma. Välj inte bara klimatsmarta kylskåp och tvättmaskiner – satsa även på en målarfärg som är miljövänlig om det är dags att måla om. Det gäller både inomhus och utomhus.

7-4-färger-miljö-gift-båtOm du funderar på att måla om hemma för att fräscha upp och förnya är det alltid bra att ta lite tid på dig att gå igenom vilka färger och nyanser som finns liksom vilka tillverkare som finns. Ett val behöver inte tas direkt. Ibland kan det vara bra att låta det ”vila” en liten stund och därefter titta på alternativen igen. Kanske har du fått en helt ny idé? Men sedan gäller det förstås att du väl tar ett beslut efter en stund!

Var också noga med att se efter så att den färg du väljer är snäll mot miljön. Numera finns det flera alternativ för både inomhus och utomhusbruk. Ska du till exempel måla om dina fönster på utsidan – så välj en fönsterfärg av god kvalitet som håller och inte skadar omgivningen.

Olika utomhusfärger

Att piffa upp fasaden mellan åren med ny färg piggar upp och din bostad blir som ny! I dag kan du välja mellan flera olika målarfärger beroende på vad ditt hus är byggt av och vilken typ av fasad byggnaden har. Via länken kan man köpa fasadfärg: http://www.nyfargbutik.se/se/grp/fasad.php som står pall mot väder och vind i flera år framöver.

Ett annat tillfälle då det är viktigt att välja en ogiftig färg är om du ska måla och fixa till din båt. För det finns faktiskt särskilda regler som gäller då du väljer och köper färg för ändamålet. Många använder fortfarande förbjudna färger till sin båt skriver Sveriges Radio – någonting som man nu försöker ändra på.

 

 

emmalundstrom