Därför drömmer många om säljjobb

990-1

Jobbar man som säljare så inser man snabbt att det är ett jobb där man måste ha goda kontakter med människor och dessutom kan hantera personer med vitt skilda personligheter. Gör man det och kan man dessutom tala för sig själv så har man stora chanser att lyckas inom yrket.

De allra flesta måste arbeta under hela sitt liv och därför är det viktigt att välja arbete med omsorg. Dessutom måste man lägga ned tiden som behövs för att man ska kunna komma till den position man vill vara i. Ett kul säljjobb är något många söker och detta är inte så konstigt eftersom säljjobb har många fördelar för den som är utåtriktad och älskar att drivas av utmaningar.

För att vara säker på att man får den anställning och assistans man förtjänar inom sitt jobb går massor med säljare varje år med i Säljarnas som är en organisation som företräder deras intressen. Säljarnas hjälper varje år tusentals medlemmar som har problem på sitt jobb på olika sätt. Detta är bra för alla förtjänar representanter som kan hjälpa en då det blivit olika problem av något slag.

Medias rapportering om att vara säljare

990-2

I media skrivs det ofta om att vara säljare och detta då många säljjobb idag lockar människor att pröva lyckan inom yrket. Det är ett spännande jobb och därför drömmer många om säljjobb när de är unga och försöker bestämma sig för vad de ska göra i sina liv.

Veckans Affärer skriver i denna artikel att säljjobb ger en bra start på karriären och detta kan vara intressant läsning för alla som någon gång funderat över vilken väg som är rätt att gå för just dem men som är säker på att de vill göra karriär och lägga tid på att få jobbet att bli så roligt som möjligt.

Sundsvalls Tidning rapporterar i en artikel om att det finns många som vill ha säljjobb utomlands och detta är säkerligen något de allra flesta unga säljare någon gång funderat över. Det kan dock vara smart att tänka igenom det hela för att göra bra val.

Sveriges Radio rapporterar här om entreprenören som vill ha fler kvinnliga säljare och detta är kul att läsa för alla som är kvinnor och vill bli säljare som lyckas väl med det man gör. Kvinnor säljer minst lika bra som män och det finns ingen anledning till att det inte ska kunna bli fler. Tiderna förändras och med detta är yrket inte längre lika mansdominerat som det en gång har varit. Det är kul att jobba med försäljning och därför drömmer många om säljjobb när det ska påbörja sin karriär eller om de vill byta karriär är de är lite äldre.

Fördelar med säljjobb

  • Du kan i princip tjäna hur mycket som helst om du är duktig på det du gör. Detta har att göra med att många jobb har en grundlön och sedan en provision beroende på hur mycket och hur väl du säljer av den produkt ni har på firman. Detta betyder att du kan bli riktigt framgångsrik om du önskar det och har det driv som krävs.
  • Du får en utmaning varje dag. Det är ju så att det är lite av ett spel att hela tiden kunna sälja mer och du har en tveksam kund framför dig som du måste övertyga utan att för den skull vara otrevlig. Det är en konst att vara säljare och lyckas med det man gör och därför drömmer många om säljjobb.

När det kommer till frågan om att gå med i en intresseorganisation eller ej så är det många som inte riktigt vet om de vill göra det eller inte. Ofta handlar det dock om okunskap och du kan med fördel välja en organisation om du bara tar med dig ett par saker på vägen.

Så väljer du yrkesorganisation inom försäljning

  • Du bör alltid se över vilka alternativ som finns där ute innan du bestämmer dig. Det finns ingen anledning till att du ska välja den som alla andra på ditt jobb har om det finns en som är bättre. Det enklaste sättet att ta reda på vilken som är bäst är att läsa dig till informationen. Via nätet kan du få reda på vad de olika alternativen kan göra för dig och du kan dessutom läsa vad andra tyckt om sin upplevelse med exempelvis Säljarnas. Genom att läsa vad många människor anser så kan du bilda dig en uppfattning om vad som är bra och inte. Du tjänar ju sällan på att bara läsa en enda persons tankar eftersom de inte visar hela bilden.
  • Fråga människor runt dig om varför de valt en viss organisation. Genom att ta in deras tankar kan du bilda dig en uppfattning om hur de har resonerat och om samma sak gäller för dig eller inte. Det är viktigt att du frågar människor vars omdömen du litar på. Du vill ju inte få felaktiga råd eller sådana som inte är bra i allmänhet.
  • Kolla upp kostnader som kan associeras med de olika valen. Detta gör du enklast genom att kolla på deras hemsidor. Sedan bör du också jämföra med vad de erbjuder i form av stöd. En organisation som är billig men inte kan erbjuda någon riktig hjälp om du behöver det är ju sällan ett bra val. Gör en budget för vad du har råd med och se till att sätta undan pengar om du behöver det.
  • Rikta alla frågor du har direkt till dem du vill bli medlem hos. Genom att ringa upp dem eller mejla kan du bilda dig en uppfattning om hur de hanterar sina medlemmar. Det är kul att vara säljare och därför drömmer många om säljjobb men det är samtidigt hårt och du vill därför veta att du har någon som står på din sida om du behöver det. Välj inte en organisation som du inte är helt bekväm med.
  • Sist men inte minst, se till att du vet vad som gäller i olika situationer innan du bestämmer dig. Du vill ju inte tro att något ingår och så får du plötsligt veta att det inte gör det. Försäkra dig om att du läser villkoren för ditt medlemskap så att du inte missar något viktigt. Be gärna någon annan att läsa igenom villkoren med dig.

Därför drömmer många om säljjobb

990-3

Det är roligt att jobba som säljare och därför har många det som drömjobb. Genom att gå med i organisationer som företräder dig om du behöver det kommer du att kunna njuta till fullo av ditt jobb och därmed också göra det bästa du kan varje dag för att lyckas med det du tar dig för. Då kommer du att få en karriär du alltid har drömt om även om det innebär hårt jobb.

 

emmalundstrom