Det är aldrig för sent att byta företagsnamn 

417-6-1-foretagets-namn-viktigt-byta-inriktning

Att komma igång med en verksamhet och registrera sitt företag kostar pengar. Du måste betala olika avgifter och investera en del för det allra nödvändigaste. Faktum är att många kämpar hårt de första åren, innan de ser en vändning och börjar tjäna mer än det kostar. Men när du ser hur företaget växer till sig och du har lyckats med dina åtaganden så glömmer du snabbt hur mycket du lagt ut.

När du sedan inser att du inte alls vill hålla på med just den branschen utan vill göra något annat kan det kännas som att springa in i en vägg. Tack och lov så måste du inte stänga ett företag för att öppna ett annat. Det går att byta namn, även efter en längre tidsperiod. Detta ger dig lite mer spelrum för att komma på vad du egentligen vill göra när du blir stor.

Jobba för egen räkning

Det är en fördel att driva eget, för du har så mycket mer makt över vad som sker. Du kan förlora en del pengar men det är också lättare att tjäna bra. Många har även en känsla av tillfredsställelse för att de lyckats med det de föresatt sig. Om du har en viss talang som du utnyttjar för att komma igång, som ett hantverk till exempel, så blir det ännu mer en personlig sak. Tills du kommer på att det är läge för en förändring, vare sig det handlar om inriktning eller helt enkelt för att du vill ha en ny profil. Bokoredo hjälper dig att byta namn på ditt aktiebolag så att du kan ägna dig åt annat.

För ibland är det bara fråga om en ny start. Stora företag har gjort det samma, ibland i samband med en ny lansering eller en viss förändring i verksamhetens struktur. Det kan hänga samman med att de går ut på den internationella marknaden. Där är det ofta bäst att undvika de svenska bokstäverna och istället satsa på något som fungerar lika bra i Japan som i Amerika. Hitta all information du behöver på https://www.bokoredo.se/.

417-6-2-byta-namn-foretag

En bra början

Naturligtvis kan det vara lättare om du redan från början vet vad du vill. Att byta namn är möjligt men inte alltid så lätt. Ett antal företag har vuxit sig starka på grund av sitt goda rykte, något som är nära knutet till namnet. Eller så är det en verksamhet som gått från en generation till en annan. Det är klart att kunder och andra kan vänja sig vid det nya namnet, men det lönar sig att tänka efter noga innan du väljer namn för ditt företag. Aftonbladet skriver i en artikel om att det är viktigt att känna till reglerna då man skapar ett företagsnamn.

Men det är inte alla som har allting så klart för sig redan vid start. Eller så förändrar sig världen och den bransch du är i. Ett bra exempel är hur datorerna gjort sitt intåg och stället hela affärsvärlden på huvudet. Helt plötsligt så fungerar inte gamla metoder och om dessa då är knutna till namnet kan det bli lite fel. Oavsett anledningen är det i alla fall skönt att veta att trots alla lagar som styr svenska företag så går det alltså att byta namn vid behov.

Förändringar som kommer efter lång tid

En del tar sig verkligen tid att komma underfund med vad företaget ska kännetecknas av. Deras profil kan ha varit den samma i många år, för att helt plötsligt få sig en rejäl ansiktslyftning. Kanske beror det på att den nya generationen nu tagit över och ser vilka förutsättningar som finns. Det kanske är dags att inför nyheter och en lite annorlunda inriktning. Det är möjligt att byta företagsnamn även efter 30 år. Läs mer om detta i den här artikeln från Skaraborgs Allehanda.

Så det måste inte vara att du har tröttnat på din bransch och vill pröva på något nytt. Istället handlar det ofta om att köra på med samma sak, men inte i samma gamla hjulspår. Detta kan vara till fördel för verksamheten. En ny fräsch start där allt är möjligt. Trots att det är ett redan etablerat företag så känns det som nytt. Det spelar ingen roll om du haft det i trettio år eller tre år, med ett nytt namn kan det bli en riktig rivstart igen.

För nu har du mer erfarenhet och vet vad du kan förvänta dig. I början så är det inte helt fel att ta det lite försiktigt tills du blir varm i kläderna. Men sedan kan det vara dags att lägga i en högre växel och ta företaget vidare till nya höjder. Du kanske har fått nya partner eller annan personal. Eller så har du själv blivit klar med din vidareutbildning och kan nu köra på lite mer fokuserat på just det som du är intresserad av. Möjligheterna finns där och bara väntar på att bli utnyttjade.

417-6-3-foretag-byta-namn-framgangsrikt

Driva eget företag

Det finns alltså många möjligheter för dig som är villig att satsat lite extra på din arbetssituation. För en del har det varit fantastiskt befriande att kunna jobba för egen räkning. Ibland har detta involverat flexibla arbetstider, att du kan anpassa jobbet till familjen och inte tvärtom. En del har kunnat vara hemma med barnen tills de blivit lite större utan att behöva göra avbrott i karriären eller förlora värdefull inkomst.

Samtidigt så innebär det bra mycket jobb och en rejäl investering. Både pengar och tid, för att inte tala om energi. Du blir sällan rik över en natt, utan det tar lång tid innan du ser en märkbar förtjänst. Men för många så handlar det ju inte om att bli rika utan att kunna ha ett tillfredsställande jobb.

Egen verksamhet blir gärna ett livsverk, något som du fortsätter bygga på under många år framöver. Så vare sig du känner att det är bäst att byta namn eller inte så kan detta företag vara din chans att lyckas med något stort och viktigt. Så ta det på allvar och gör allt du kan för att gå framåt.

 

 

 

 

 

 

emmalundstrom