Därför är parterapi vanligt efter otrohet

255-1

Livet bjuder på utmaningar såväl som många roliga stunder. Detta är ett faktum som man inte kan komma undan. Samtidigt är det ju en del av charmen med livet. Den som lever tillsammans med någon får möjligheten att uppleva allt som händer med en älskad person vid sin sida. Ibland prövas dock förhållandet på olika sätt.

Att leva i en relation

Vissa människor konstaterar cyniskt idag att människan kanske inte är skapad för att leva tillsammans med en annan person hela livet. Istället ser man det som att man bör leva i ett förhållande efter det andra och inte vara rädd för att våga lämna det som inte är bra för något annat.

Otrohet är en stor orsak till varför förhållanden tar slut. Forskning visar att otrohet händer inom alla samhällsskikt och i olika åldrar. Det är med andra ord inte ett fenomen som enbart sker när man är ung utan kan likaväl ske efter tio, tjugo eller trettio år tillsammans. För den som råkar ut för otrohet är smärtan stor och man vet ofta inte vad man ska ta sig till. Frågan om man kan gå vidare eller inte är vanlig och därför är parterapi vanligt efter otrohet. Fördelarna med parterapi är många.

Fördelar med parterapi

  • Ni får tillsammans och under ordnade omständigheter gå igenom det som har hänt tillsammans med en expert inom området parterapi. Att få en utomståendes råd och guidning kan vara ovärderligt i en situation där man är arga på varandra och det finns mycket smärta och sorg.
  • Ni får verktyg och hemläxor som hjälper er att navigera ert förhållande när ni inte befinner er hos terapeuten. Detta kan vara mycket hjälpsamt för att se om man kan hitta tillbaka till varandra i det dagliga livet.
  • Ni får guidning om ni skulle bestämma er för att den bästa vägen framåt är att ni skiljs åt. Detta är en extra trygghet, speciellt om man exempelvis har barn tillsammans.
  • Det är en fantastisk möjlighet även för andra än dem som upplevt otrohet. Genom terapin kan ni förebygga större problem och få möjlighet att lära er kommunicera utanför invanda mönster.

Intresserad – söker du förhållandeterapi i Stockholm kan ni få hjälp att förändra era invanda mönster hos psykolog Caroline Kraus. Parterapi är inte bara till för att hjälpa par som råkat ut för otrohet utan även för den som helt enkelt vill underhålla förhållandet så att man inte råkar in i några större problem.

Söker du på psykoterapeut Caroline Kraus vasastan får du upp mer information om just henne. Denna terapeut har svart på uttalandet – därför är parterapi vanligt efter otrohet. Har du aldrig varit hos en terapeut ensam eller med din partner kan det vara svårt att veta hur man ska tänka när man väljer den man ska gå till. Caroline har lång erfarenhet och detta är ett stort plus. Det finns dock ett par andra saker man kan ta med i beräkningen när man gör sitt val.

Så bör du tänka när du väljer terapeut

  • Börja med att ha koll på vilken kostnadshjälp du kan få. Terapi täcks i vissa fall av den allmänna sjukförsäkringen i Sverige. Det är viktigt att ta reda på i vilket sammanhang detta gäller för att på så vis få reda på hur mycket pengar du kan tänkas behöva lägga ut själv. Gör baserat på detta sedan upp en hållbar budget. Då vet du exakt hur mycket du måste spara ihop eller lägga undan för att kunna gå i terapi, ensam eller med din partner.
  • Det är ett faktum att alla par någon gång råkar ut för en kris som otrohet och därför är parterapi vanligt efter otrohet. Om du vågar höra runt bland vänner och familj kan du få ovärderliga tips på vart du kan vända dig. De kanske inte vill berätta om varför de gått i terapi men att höra efter om de gillade en viss terapeut kan aldrig skada.
  • Kolla på nätet om du kan få tips. Detta är speciellt viktigt om du inte har någon att fråga som du känner. Se bara till att läsa flera omdömen och rekommendationer så att du får en rättvisande bild av vem terapeuten är.
  • Våga ställa de frågor du har vid ert första besök hos terapeuten. Oftast möts man nämligen upp för ett inledande samtal innan du behöver bestämma dig för om du vill gå vidare med just denna terapeut. Att ha fått svar på det man undrar över är nyckeln till en lyckad början på terapin. Du förtjänar att få veta det du har på hjärtat i ett läge där du förmodligen är relativt sårbar.
  • Se också till att du förstått villkoren för terapin. Då vet du vad du har att förvänta dig.

Medias rapportering om terapi

I en tid då mycket handlar om personlig utveckling skrivs det mycket om terapi. Tidningen Dagen skriver här om hur det kan vara smart att gå i parterapi innan en kris och detta är en inspirerande artikel för alla som lever i en relation.

Parterapi är vanligt efter otrohet. Läs mer i denna artikel i Svenska Dagbladet och du kommer förstå att därför är parterapi vanligt efter otrohet.

Terapi är ansvarsfullt

255-2

Alla behöver ibland en hjälpande hand på vägen och att besöka en terapeut är ansvarsfullt. Du är trots allt den enda som kan vara ansvarig för ditt eget liv och i vilken riktning du bör gå härnäst.

emmalundstrom