Sociala medier – en nyckel i arbetet för en bättre miljö 

202-6-2-sociala-natverk-miljotank

Att sociala medier är populära finns det inget tvivel om. Men ganska många reagerar kanske på påståendet att de kan vara en nyckel för att bidra till en bättre miljö. Idag är dock de flesta företag verksamma på sociala nätverk och det är här som saker och ting sker. Därför är det ganska naturligt att sociala medier kan vara så mycket mer än en viktig mötesplats.

Du klarar dig inte utan en närvaro online nu för tiden. Till att börja med måste du se till att ha en snygg hemsida, men det är bara början. Sedan krävs det även arbete runt om på nätet. Du bör bygga länkar, blogga och vara aktiv på de sociala medierna. Allt detta tillsammans ger ditt företag ett ansikte utåt och gör det känt runt om i världen eller vilken region du än vänder dig till. Men sociala nätverk kan också vara en plats för goda gärningar.

Medveten telekom som gör mycket gott

Ett helt vanligt företag kan göra mycket gott. Antingen öppet eller helt i skymundan. Speciellt i arbetet med att värna om naturen. Alla vill ha en bättre miljö men det är inte alltid så lätt att se hur det kan kombineras med en verksamhet och dess sociala nätverkande. GT3C Sweden AB är en tjänsteleverantör av telefonitjänster och grundades år 2010.

Det behövs inte så mycket för att dra ditt strå till stacken. Redan på kontorsnivå så kan du göra en hel del för att bli lite grönare. Miljövänliga produkter för städningen, källsortering och en ansvarsfull sophantering, återvinning av olika slag-  listan över små detaljer som gör stor skillnad kan bli rätt så lång. Allt fler har slutat trycka ut oviktiga papper utan läser och sparar dem online eller på datorn.

Miljöarbete på större skala

Sedan finns det annat som ett företag kan göra för att bidra till en bättre värld. Grön Telekom är sponsor till Trees For The Future. Det är ett påtagligt sätt att göra en skillnad. Plantera träd gynnar både jord och luft, det är en av de största källorna till syre. Men det finns annat du kan göra, allt efter vad du har för intressen. Ingenting som görs för att miljön sak bli sundare och bättre är oviktigt.

Du kan alltid kontakta en lokal organisation och samarbeta med dem. De har vanligtvis projekt på gång både i Sverige och andra länder. Framför allt så vet de var det verkligen kan behövas hjälp just nu. Med bara några kronor kan du göra stor skillnad.

Grönt arbete och sociala medier

På vilket sätt kan då sociala nätverk vara nyckeln till en bättre miljö? Bland annat för att det är här som folk umgås. Det mesta sker på de sociala medierna, både privat och för olika verksamheter. Det är här du kan sprida information om ditt företag. Men inte bara om vad du har att erbjuda eller sälja. Utan också vad ni jobbar med för att slå ett slag för miljön. Grön Telekoms Facebooksida.

När du använder sociala medier för att främja ditt företag så kommer du i kontakt med många olika personer. Dels de som kan vara intresserade i dina produkter eller tjänster. Men även de som vill vara en del av att rädda jorden och naturen runt omkring oss. Tillsammans kan ni bli starkare och kanske påverka ännu fler verksamheter att ta steget fullt ut.

Det är också här, på de sociala medierna, som du kan lära dig mer om var det behövs en extra insats. Medan du marknadsför ditt företag så kommer du att kunna göra mer för andra. Samtidigt så kan andra bli inspirerade av ditt exempel. Berätta gärna vad just ditt företag gjort hittills för en bättre natur. Låt folk få veta hur många träd ni planterat eller vilka andra projekt som ditt företag sponsrar.

Telekom på sociala medier

Nästa gång du är igång på ett socialt nätverk, vare sig det är privat eller för jobbet, så ta dig tid att leta efter gröna företag. Telekom kan vara ett första stopp, för att se vilka tilltag de håller på med och vad som du kanske kan kopiera. Eller så kan du bli inspirerad. Du måste ju inte göra exakt samma sak som någon annan.

Idag finns det flera projekt som är fokuserade på att rädda miljön. I en del utvecklingsländer så har dessa förändrat livet radikalt till det bättre. Jorden spolas inte längre bort när det regnar. Familjer har fått hjälp att starta upp små aktiviteter som gynnar både dem och naturen runt omkring dem. Skogar och vattendrag har blivit renare och flera djur har kommit tillbaka.

Gröna företag den nya trenden

Det är skönt att se hur allt fler företag väljer den gröna stigen. Hur många investerar både tid och pengar på att få en renare miljö. En del belönar de anställda eller ger dem speciella förmåner för denna sorts initiativ och arbete. Men hela tiden så tar de själva ledningen och sätter ett gott exempel. Det kan verka som en droppe i havet, men fakta visar att så är inte fallet.

Om alla samåker eller tar bussen till jobbet så minskar avgaserna. För varje träd som planteras så får jorden mer syre och mindre korrosion. Organiska plastpåsar bryts ner, medan vanlig plast bara blir liggandes där. Allt detta visar att dina ansträngningar inte är förgäves. Sprid allt ni gör på de sociala medierna och få igång en trend som kan växa till sig.

emmalundstrom